Hvilken bøje skal jeg vælge?

Tekst og foto af Søren Neubert

Den kan redde dit liv!

Se stort udvalg af bøjer og flåder i Sportsbutikken.dk. Bøje/harpun opsætningen er et andet områd, hvor du kan tilpasse dit udstyr. Du kan f.eks. tilpasse din lineopsætning, så fisk hurtigt, let og sikkert kan stringes direkte på bøjelinen uden at du skal svømme tilbage til bøjen hver gang.
 

Du er velkommen til at kontakte Sportsbutikken.dk, hvis du har et konkret spørgsmål eller behov. Ring eller send sms hele ugen til 25783697.

Annonce Bluewater Torpedobøje – Open Sea 29

Bøjen har flere formål, hvor nok det vigtigste er at vise andre på havet og på land at du er der med et formål og ikke er i havsnød. Derfor er flaget på bøjen også af betydning, da man her i norden bedst kender det blåhvide flag kaldet A-Flaget, som sat til havs betyder dykker nede. Det rødhvide betyder også dykker nede og stammer fra USA, og kendes kun af de færreste sejlere i Danmark.

Men ud over det sikkerhedsmæssige er bøjen der hvor man kan anbringe ekstra grej som vandflaske, sandaler, reservedele til harpunen og ikke mindst fangsten. Bøjen finden i mange typer, hvor den simpleste og mest brugte er torpedobøjen, da den er den enkleste og billigste, mens fladbøjen og ikke mindst flåden kan medbringe mere grej. Så valg af bøje afgøres også af hvilken form for undervandsjagt man dyrker.

Morten fortæller om Bøjer i Sportsbutikken.dk. Her kan du også køb Mortens bøger.