UV-Jagt med harpun

Instruktør & Fotograf: Søren Neubert
Sted: Sportsbutikken.dk
Medvirkende: Forfatter til “Undervandsjagt” bogen, Morten.
Ophavsret: Sportsbutikken.dk

Hvorfor er valg af harpun vigtigt? Hvilke harpun skal jeg vælge og hvordan håndtere jeg den? Hvilke længde skal jeg vælge? Hvilket materiale skal jeg vælge? Her forsøges de vigtigste spørgsmål at blive besvaret, så du undgår fejlskud.

Hvilke harpun skal jeg vælge? Når du vælger harpun, så skal du kender til reglerne for (Køb af fisketegn, fredningstider, redningsbælter etc). Alt det kan du læse om her på Aquanyt.dk, hvor du også kan finde links til relevante myndigheder.

Hvilke længde skal jeg vælge? Når du vælger harpun skal man primært overveje længden på harpunen. Længden beskrives normalt som længden fra elastikkernes montering i fronten til spyddets indgreb i låsen. Hvilket på aluminium og carbon harpuner oftest svarer til rørlængden.

Hvilket materiale skal jeg vælge? Harpunen kan være lavet i mange forskellige materialer, hvor aluminium er det mest udbredte og billigste materiale, mens harpuner i carbon og træ oftest er noget dyrere men også stivere og derfor mere præcise end klassisk runde aluminiumsrør. Der er dog kommet aluminiums harpuner på marked, som er lavet ved hjælp af olietryk, og som er lige så stive og præcise som carbon og træharpuner. 

Der gælder særlige regler for UV-jagt mellem solnedgang og solopgang

Skrevet af Søren Neubert

Hvis du vil dyrke undervandsjagt om natten, så er en fiskelasso en spændende og ny måde at fange fisk som f.eks. ørred og torsk på. Fiskelassoen er nem at betjene når du stille og roligt lister dig ind på fisken. Det er forbudt at anvende harpun.

Se hvordan Søren Ebdrup, som er opfinderen af fiskelassoen, viser hvordan man fanger torsk.

Produceret af Danskvands produktions