Find Nordens Guld

Af Vestergaard.

Hvor finder jeg rav?

“UV-lygte skal prøves selvom man efterhånden har fået et falkeøje efter rav”.

Der er rav at finde ved alle Danmarks kyster. Men chancerne er eksponentielle gode på vestkysten. Tag eksempelvis til Blåvandshuk, hvor du også finde kurser langs hele vestkysten, hvor du bliver undervist i farver, priser og de gunstige vejr- og vind forhold. Men du skulle også kunne være heldig på de flade strande ved Fanø og i det sydfynske øhav. En ekspert har fortalt, at man sågar kan finde rav ved Dragør.

Smukt og særligt spænde er, at tale med garvede ravfindere om jagten. De har altid en historien om en “klump som stor som en hånd”, tidligere stormende morgner og salg til andre lande med skyhøj fortjeneste.

Den mand ved hvad han taler om, meget om vand og vindforhold!

Du kan også finde ravkurser eller selv lave skattejagt

Har du været spejder? Så har du sikkert været på skattejagt på stranden på lejrtur. Men ellers lav din egen “jagt” med børn eller friske mennesker, hvor vinderen får æren eller en præmie. Har personligt været på et meget hyggeligt kursus ved Vesterhavet. Der blev fundet bittesmå ravklumper – men røverhistorierne var i overflod og det kan også noget.

Husk gummistøvler, du skal ud i vandet, et net eller pind til at flyttet tang. Det er, derunder guldet, er begravet. Også tidlig afsted efter en storm.

Ravlygter køber du ex. i Sportsbutikken.dk her!