UVjagt historie fra det tidlige forår

Tekst og foto af Brian Pedersen

Vi var fire afsted på vragtur på Sydlangeland i klub båden en meget rutineret og tre begyndere på vrag det er et lille vrag der ligger på 10 meter vi starter fint med at få en torsk alle sammen. 

Jeg gør mig klar til at dykke i overfladen og dykker end til vraget på højere sidde og ligger helt på maven mod bunden for at kan se ind under vraget ser en torsk på ca to kg sigter og vil skyde men sikringen er slået til jeg få sikringen slået fra tager sigte igen og skyder rammer fint men luften er ved at slippe op då jeg løsner linehjulet og svømmer op uden at få torsken ud af vraget jeg strammer linen op og gør harpunen fast i bøjen der ligger jeg mærke til den rykker helt vildt der nede jeg om der stod en kæmpe torsk bagved den bliver ved med at rykke jeg gør klar til dykket for at hente torsken. 

Da jeg kommer til bunden og vil tage torsken ud bliver den ved med at rykke det ender med at jeg hiver til og få torsken til mig på vej op ligger jeg mærke til at buen på fisken er sprættet op.  Da jeg kommer op finder jeg ud af at min dykker makker har skudt den samme torsk fra den anden sidde af vraget så den var harpuneret fra begge sidder men mit spyd sad bedst fast😄 han kunne heller ikke forstå Sfb rykket så meget.

Så spotkort over LANGELAND.

Tip: Brug lidt tid, på at udforske Langelands østkyst. Her finder du store fladfisk, torsk, havørred og den flotte pighvar.