Bæredygtighed ved selvfangst

Af Søren Neubert

Om du har sanket eller indsamlet langs stand eller under havet, så er der bare noget grundlæggende lækket ved at skaffe maden selv. Pighvar, som du fanget smager bare endnu bedre efter en lang dags jagt. Undervandsjægere er flinke til at dele opskrifter og tips til rygning. Se eksempelvis denne side fra dedikeret jæger, hvor du kan finde lækker opskrifter og blive inspireret til at bygge din egen røgovn til koldrøgning af fisk.

Så er elemento klar med en super lækker opskrift på én af Danmarks absolut bedste spisefisk, pighvar, som bare smager endnu bedre når den er selvfanget og våddragten stadig hænger og drypper efter et fantastisk dyk“.” — Thomas Elemento

Når du fanger flere fisk, så er det praktisk at hjemtage dem på behørig vis. På videoen kan du se et par bud til 55 kr og op. Du kan også lave den selv.

En stringer er det du hænger din dejlige fangst på.

Hvordan kommer jeg i gang? Der er skrevet mange gode bøger og kurser både undervands og langs kysterne bliver udbudt over hele landet.

På Bornholm er der enestående mulighed for fangst af ørred. På fotos ses udvikler af Natnettet og dedikeret uvjæger Henrik Sørensen.