Hvorfor NAT-NET?

Som følge af den nye lovgivning der forbyder undervandsjagt om natten med harpun, så har NAT-NET i samarbejde med den erfarne undervandsjæger Henrik Weis Sørensen udviklet dette nye net, konstrueret helt fra bunden, specielt beregnet på undervandsjagt efter fritsvømmende fisk, om natten.


Nettet kan betjenes med en hånd, og er udstyret med en nykonstrueret lukkemekanisme, og et net der med en maskestørrelse på 50×50 mm sikrer at f eks. havørreder under målet slipper igennem maskerne.


Konstruktionen er oprindeligt udviklet på grund af et ønske om at kunne genudsætte havørreder ved undervandsjagt, særligt i perioden op til og under fredningsperioder, men EU forbuddet imod anvendelse af harpun om natten har blot acceleret vores ønske om at kunne tilbyde et lovligt og samtidigt skånsomt fangstredskab til undervandsjægeren der ønsker at fiske om natten.

Foto af Henrik Sørensen

Det original NAT-NET, bygget til brug – robust og funktionelt.  

i alu versionen er hovedrørerne i nettet er produceret i 28mm aluminium.

Plast dele og beslag er fremstillet i sort PE-HD – Polyethylen High Density plastik. Materialet er en rigtig god kombination af høj styrke, god elastisitet og lav vægtfylde. Den slebne overflade og de afrundede kanter, hindre reflekser, gør det lidt lækkert og rart at holde ved. 

Alle alu/stål rør er belagt med kraftig, mat sort, limet polyolifin overflade. Belægningen beskytter mod slag, hindrer lysreflekser og giver et rigtigt godt greb under vand.

For at medvirke til neutral opdrift er rørene enten forseglet eller fyldt ud med polyethylenskum med lukkede celler.

Alle ståldele – bolte, skiver, møtrikker og beslag – er naturligvis rustfrie eller messing.

Netposen er 120 cm lang og er sort med 50 x 50 millimeter  masker -. De relativt tynde tråde og den specielle vævning betyder, at nettet er mindre synligt for fisken, at det bevæger sig naturligt i vandet og at nettet giver mindre modstand når man svømmer.

Netposen er i bunden udstyret med en lukning for alternativ frisætning af fisk.

To 9 mm Rob Allen elastikker sikre hurtig og effektiv, men også skånsom lukning af nettet.  Alle liner er i sort dynema. og generelt er alle dele nemme at udskifte.

Totallængden af det originale NAT-NET er 165 cm og kan adskilles i 2 dele for nem transport- det leveres således også adskilt af hensyn til forsendelsen.

Kan købes her!