M/S Museet for Søfart i Helsingør

Af Henrik Høst


Mellem Kronborg og Kulturturværftet ligger Bjarke Ingels Group underjordisk og arkitektonisk spændende museum, der fortæller historien om Danmark som søfartsnation. Arkitekturen er turen værd i sig selv. Formidlingen af Danmark som søfartsnation er en kompleks kommunikativ opgave. Alle sejl er sat til i forhold til brug af skærme og interaktion. Så er man til det, så kan man quizze og se filmstumper og høre sømandsviser.

Meget spændende rent arkitektonisk inde og ude

Bedste oplevelse er specialudstillingen lige nu: Troels Kløvedals eventyrlige liv og møde med verdens kulturer. Her kommer kæmpeskærmen til sin ret, da man får lidt af oplevelsen af at være med på det gode skib. Derudover er en lille del af Troels Kløvedahls private samling af kunstskatte udstillet. Meget interessant – tilsat en god portion livsvisdom i form af ordsprog og mottoer. Book eventuelt en rundtur på booking@mfs.dk, den varer ca. 60 min.

Børn fra 3 til 10 år kan bolter sig på DRØMMESKIBET – et 400 m2 stort maritimt legeunivers. I Drømmeskibet kan børn løbe op og ned af bølger, kravle ind og ud af skibet, laste skibet og holde kursen på en stor drejeplade.

Massere af pudefisk, tallerkner og gynge udgør muligheden for ikke-styret voksne leg. Alle kan også synge sømandskaraoke (Onkel Rejes sang etc.) og klæde sig ud. Børn har gratis adgang til DRØMMESKIBET og resten af museet. Det kan være svært at hive dem videre fra bordet, hvor de kan være kreative og bygge “flaskepost” skibe. Koster 40 kroner og der er støtte i form af 2 venlige damer, hvis man ikke selv er ferm med en limpistol.

Butikken er god, hvis man vil købe en sømandssweater eller lidt legetøj.

Fakta boks:

Sømandsværkstedet holder åbent i weekender og ferier fra kl. 11.30-16.30.

MAD/FROKOST: https://mfs.dk/besog-os/cafe/
M/S Café har samme åbningsdage som museet åbner kl. 11, og lukker en halv time før museet lukker. Vil du være sikker på siddeplads i museets café, anbefales, at du bestiller plads til din frokost på forhånd. Bordreservationer bedes sendt til cafe@mfs.dk. Du kan også ringe på 4928 0207.Lige nu “chokoladekage med citrus som de spiste den på Nordkaperen”. Den kan varmt anbefales. Også mulighed for laksesandwish og hvidvin etc.
Adresse: Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør. 
Reklamefilm fra Helsingør