Hvilket udstyr skal jeg vælge?

Søren Neubert har i mange år rådgivet tusindvis af professionel sportsudøvere i valg af udstyr. Med en baggrund som tidligere danmarksmester i atletik, så ved han om nogen, hvilke krav der stilles til udstyr.

Med Sportsbutikken.dk har flere fået mulighed for at få udstyr, hvor kvalitet og sikkerhed er fokus. Dedikation og udvikling af udstyr, der fokusere på de regler og den natur, der omgiver Danmark er drivkraften.

Det har fået de store internationale brands som OMERSUB, C4, POLOSUB, Rob Allen, Imersion med mange flere til, at vælge Sportsbutikken.dk som dansk importør og distributør.

Hvilke våddragt skal jeg vælge, hvis jeg kun må vælge én? Da man ikke skal fryse under jagten, har tykkelsen af dragten og pasformen afgørende betydning for om man får en god oplevelse.

✅Dragten bør sidde så tæt til kroppen at vandudskiftningen er minimal og om muligt ikke eksisterende.

✅Dragten skal dog ikke sidde så stramt at den hæmmer ens åndedræt.

Valg af dragttykkelse

– Hvis vandet er under 10 grader kan en 7 mm dragt anbefales

  (Normalt i perioden november til og med april)

– Hvis vandet er varmere end 10-12 grader så kan en 5 mm dragt benyttes.

   Hvilket oftest er i perioden maj til og med oktober)

– Hvis vandet er koldere end 5-6 grader kan en 9-10 mm dragt være nødvendigt, eller en kombination af 7 og 9 mm dragtdel.

– Tyndere dragter som f.eks 3 mm er til korttidsbrug i danske farvande på højsommeren, men primært egnet til brug i vand varmere end 20-22 grader.

Læs mere her!

Det er vigtigt at du prøver inden du beslutter dig. Hvad der rigtige for den ene, kan være et dårligt valg for en anden. Derfor bør man i mindre grad lytte til anbefalinger fra andre, men selv prøve produkterne hos nogen, der kan tilbyde kvalificeret hjælp og kan forklare produkternes forskelle. Find derfor et sted som har et passende udvalg, så du kan prøve lidt forskelligt, og bestem ud fra mulighederne hvad der passer dig bedst.

SVARET ER: Du skal vælge udstyr efter budget og brugsmønstre.