Gi’ sanke en tanke

Boganmeldelse af Søren Neubert. Foto af Svend Hamann.

Trådene samles fra land og vand

Hvis du tænker: Åh nej – endnu en urtebog, så er det helt forkert. For her samles trådene fra land og vand. Går du langs stranden, hvilket er uundgåelig når du er ude og undervandsjage, så støder du tit på spiselige planter. Har du familie eller venner, der ikke skal i vandet, så er det oplagt at sende dem på sanketur. Så bibringer du måltidet over bål fisk og de kan gøre måltidet endnu mere delikat med urter eller saft.

Jeg vil have mere…

Det er en flot bog med meget fine fotos. Du kan sidde hjemme og planlægge. Bogen favner store områder, som fx. fangst af fisk og samling af skalddyr og sankning af urt og tang og meget mere. Så derfor kunne den for min skyld gerne være meget længere. Men det kommer måske med tiden.

Et kærkommet bidrag i en verden, hvor børn og unge skal hjælpes tilbage til naturen. Og skal du være mere interessant end digitale medier, så skal du kunne noget! Gennem læsning af bogen, så kan du give den i rolle som “jæger/samler” stenaldre forbillede. Ikke så tosset endog. Det er gratis at samle og bærerdygtighed betaler sig i længden.

Mener Søren Neubert

Tak for viden, Svend. Bog med tekst og fotos af Svend Hamann. Udgivet 2024. Samarbejdspartner og fremragende formidler. Se Svends hjemmeside, der er en guldminde med inspiration til eksempelvis madopskrifter og metoder. Link til siden er her, press please.

Skriv et svar