Find en Frø!…

– eller fang smådyr og se dem i stereolup

Af Maria Neubert

Langeland er et af undervandsjægerens foretrukne jagtsteder. Med mange lavvandede områder og rev er “Det Sydfynske Øhav” en drøm for alle, der dyrker UV-Jagt og snorkling. Stenalderbopladser ligger klar til at blive udforsket for børn og unge med svømmefødder og snorkler. Fladfisk og havørred, torsk og multer er afhængigt af vejret til at finde. Vandet er mest klart fra ca. oktober til marts.

Foto taget af Maria Neubert

Har du børn eller interesserer du dig for natur, så er et besøg på Skovgråden på Langeland bestemt et besøg værd.

Om sommeren er vaders til børn og voksne frit tilgængelige. Så ifør jer vaders, et net og spand, og 100 meter fra naturformidlingscentret finder i en meget livfuldt å. Tilbage efter indsamling af salamander, haletusser og kryb i alle afskygninger, så kan I se dem i stereolupper, der er lignet op på bordene.

Indenfor åbningstiden er Marianne Krag Petersen Skovsgaards naturvejleder tilstede. Hun fortæller med stor indsigt og fortællelyst om dyr og stedets historie. I kan også kværne korn og lave økologiske pandekager over bål. Karte garn, snittet flitsbuer og lave papir. Alt er under et projekt, som de kalder “kys frøen”.

Der er også mulighed for at klæde sig ud på slottet og høre om Frøken Ellen Fuglede, der havde 200 katte og overdrog slottet og den herlige natur til Danmarks Naturfond.

Fra Visit Langeland – Kom tæt på Langelands natur

Det “hemmelige” Spot!

Lytteposten på Sydlangeland ligger ved et militært område omkring Vognsbjerg. Her er torsk – men hold øje godt  med lystfiskerne. Lytteposten kan være svært at finde, så her er kraks oplysningerne: map.krak.dk/m/nWDmI.

Tag mad med hjemmefra. Der er en nyopstartet café med gourmet mad. Butikken var lukket sommeren 2022.