Hjemmelavet pizza med røget laks

Tekst af Søren Neubert. Foto af Thomas fra Elemento.dk.

Her kommer opskriften på husets bedste hjemmelavet pizza.

Pizza med røget laks og økologisk grøn pesto altid er et stort hit.

Se hvordan du ryger laksen, her!

Opskriften på pizzadej er nem og fyldet bestemmer du selv. Selvfanget laks er fremragende.

Bunden laves af:

15-25 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
500 – 600 g mel (jeg bruger økohvede og ofte erstatter jeg 150 g mel med durum eller tipo00, det giver ekstra sprødhed)
1 spsk olivenolie til skålen. 

Fremgangsmåde
Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Kogt vand, der er kølet af.

Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej.

Ælt dejen grundigt.

Skålen smøres med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må ikke undlade olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.

Lad dejen hæve i 45 minutter til en time, gerne længere på køl – mere om det sidst i opskriften under pkt. 2.

Derefter deles dejen i to og rulles ud til to runde pizzaer på bordet. Gerne meget meget flade, som de pizza man spiser i Italien.

Har du en pizzaplade, så prøv at lave pizzaen på grillen, men ellers bruges alm bageplade og ovnen. Lad ovnen varme op til 250 grader med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca 12-15 minutter, eller til bunden er sprød.


Fyld tomatsauce, frisk mozarellaost, nogle kan godt lide chorizopølse eller tør skinke i stedet for laks (lav eventuelt en pizza af hver, der er dej nok til 2 alm pizzaer) soltørrede tomater, skiver af frisk tomat, pesto og et drys af friske krydderurter. Er du/I til den søde side, så put en teske honning i dejen.

Pizza med laks

1. Opskriften rækker til to alm store pizzaer, men kan også fint bruges til at lave mange små pizzaer. Calzone er et stort hit i børnefamilier – men husk at tjek om der skal champignon, krydderurter i eller det er bedre at servere ved siden af 🙂

2. Hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 5-10 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-18 timer, så bliver den endnu bedre!