Seal Rocks og kingfish

Tekst og foto af Jesper Kristensen

Jeg har de sidste 2 år boet i Sydney, Australien. Jeg troede ved ankomst at jeg skulle være surfer, men mistede troen efter at være blevet tæsket rundt i bølgerne i flere dage. Kan ellers stå på ski, snowboard, kiteboard og skateboard, så troede det kom naturligt. Jeg kørte til Adreno, som er et kæmpe varehus med dykkerudstyr og UV udstyr, her købte jeg mig fattig, med en 110 cm harpun mm. Denne størrelse er mellemstørrelse og jeg opgraderede senere.

På en UV jagt tur nord for Sydney med nogle venner kommer vi sejlende ved et område der hedder Seal Rocks. Det er kendt for at have mange fisk, men også mange hajer og både tigerhajer, hammerhajer og hvidhajer samt nogle mindre farlige. Vi ser en båd med 5 mænd i matchende kammo våddragter stå og råbe, og da vi kommer nærmere ser vi deres bøje bliver trukket til havs imens de råber “great White”. Vi kan ret hurtigt vurderer at på den måde bøjen hopper nedad i vandet og kommer op igen, så må det være en fisk og ikke en haj. Formentligt en ret stor kingfish som også var det vi søgte mest efter. Jeg hoppede derfor i vandet og sigtbarheden var ca. 10-12 meter, så ganske ok, uden at være vanvittig god. Jeg ser ingen hajer, men rigtigt nok så kommer der en flok kingfish og jeg skyder mig en flot 90cm stor fisk. Den kæmper flot og jeg er meget glad. Jeg bløder den i vandet og tager mig generelt god tid da jeg er blevet viklet lidt ind i linen.

Da de 5 højtråbende mænd lidt efter kommer retur i deres båd, spørger vi dem om de havde en fisk på. Stolt viser de os to store 120-130cm kingfish og fortæller videre om den hvidhaj, som vi jo ikke tror på eksister. Til vores store overraskelse ser vi et par dage efter i en Facebook gruppe fra Sydney UV jægere at de selvsamme har uploaded en film hvor en ca 4 meter lang hvidhaj kommer i fuld fart fra dybet og næsten ramme ham med Gopro og kingfish på spydet før den opdager det er et mennesker og drejer fra få cm fra hans krop. Det er lidt skræmmende at jeg har blødt en fisk i selvsamme område som en sulten hvidhaj svømmer.

Senere i mit ophold fik jeg andre meget tætte oplevelser med bullsharks og hammerhajer, men har endnu ikke selv set en hvidhaj i vandet, kun fra båd.

Jeg er netop hjemvendt til Danmark, venter lige på at vandet bliver lidt varmere og så glæder jeg mig ellers til at finde nogle danske fisk.