Water WOD

Hvordan dyrker jeg Water WOD i vand?

»Vil du være sikker på, at du kommer godt i gang, så er her instruktion og inspiration«
Danmark er omgivet af det skønneste hav, og det er nærliggende, at kombinere havet og CrossFit. For dem, der ikke er bekendt med området, så står ‘WOD’ for Workout Of The Day. Thomas Rode Andersen og Søren Neubert i spidsen, samarbejder om udbredelse af WATER WOD.

Inden du kaster dig ud i bølgen blå, så er her en række gode råd, som Thomas, der har dyrket Water WOD i en årerække, har sammenfattet.

Thomas Rode Andersen

CITAT: “Water WOD er en sjov måde at udfordre sig selv på. Det er hårdt nok i sig selv at dyrke Crossfit, men det bliver bestemt ikke nemmere, hverken fysisk eller mentalt, af at man flytter sig ud i det våde element og måske samtidigt tilføjer mørke og elementernes rasen”.

Derfor er det vigtigt, at du iagttager følgende:

  • Træn i særdeleshed i årets koldeste mdr, IKKE, hvor der er mulighed for at beskadige dragten, så der kan komme vand ind. Dragten er din sikkerhed for at du kan nyde de våde element hele året. Også når vandet er koldest og dermed også farligst.
  • Orienter dig grundig ift. til dine omgivelser. Dragten giver dig stor sikkerhed så du rent faktisk kan færdes overalt, men det der områder i og omkring f.eks havne man bør holde sig fra. I særdeleshed i sejler sæsonen. Undersøg gældende regler og forordninger, der hvor du træner.
  • Dragten er din sikkerhed, men den gør dig ikke til supermand. Sørg for at vælge en UV jagt dragt samt handsker og sokker af mindst 5 mm neopren, belagt med nylon. Ordentligt udstyr vil både holde dig tør og varm, og vil beskytte dig mod skarpe sten, muslinger og andet der kan kompromittere din sikkerhed i vandet, hvis du er uheldig.
  • Hav gerne støvler eller overtræksko over sokkerne til yderligere beskyttelse, samt til at forhindre at dine sokker slides unødvendigt hurtigt.
  • Undersøg altid vand og vejrforhold inde du tager ud. selvom dragten sagtens kan holde dig flydende kan du være uheldig at blive ført langt væk i en fart hvis strømforholdene er ugunstige.
  • Træn gerne med andre eller sørg for at nogen ved besked om hvor du er, hvornår og hvor længe. Giv ikke anledning til uro, ring hjem og orienter om at du er OK hvis træningen trækker ud.
  • Invester gerne i et vandtæt etui til din mobil tlf, og hav den under dragten. De koster ikke ret meget og kan lynhurtigt blive til stor nytte.
    Thomas Rode Andersen

Forfatter (solo og sammen med Thilde Jo Maarbjerg til bøger om mad, træning & sund livsstil m.m. Se anbefalet udstyr og bøger her!